För dig som arbetar inom vården

I Sverige är det kanske inte lika kul att klä sig inför sitt vårdarbete som i exempelvis USA. Där kan kläderna vara i olika färger och kännas mer personligt. Från ett hygienperspektiv är det ett måste att använda sig av arbetskläder i vården. Det är lätt att personligheten försvinner bakom arbetskläderna, speciellt bakom munskydd är det svårt att se vem du är.

Många tycker att det är skönt att inte behöva bestämma kläder för dagen. Andra tycker att det tråkigt att inte kunna uttrycka sig själva genom sina kläder.

Personliga detaljer

Tur är väl att det börjat bli populärt med personliga detaljer. Ta en titt online, här finns det flera olika detaljer du kan kolla in. Är du en färgglad person men har vita arbetskläder, köp en färgglad namnskylt eller en rolig pennficka.

Det är uppskattat av patienter och kollegor att få se lite färg i den alltför ofta tråkiga och sterila miljö, speciellt hos barn.

Det kanske är extra roligt att gå till arbetet när du har möjligheten att göra dina kläder mer personliga i den mån du kan. Tidigare har det inte funnits en chans att få bestämma lite själv över hur du vill se ut på ditt arbeta, därför är detta en positiv förändring för dig som arbetar inom vården.