Var ska man studera kemi?

Älskar du kemi och vill göra en karriär inom det? Då kan det vara läge att söka till en utbildning inom ämnet. För att kunna göra en riktigt karriär inom kemi brukar man vanligtvis behöva studera på universitet. Det finns några universitet som anses vara de bästa på just det här ämnet och dessa listas upp här nedan:

 1. Massachusetts Institute of Technology
  Detta universitet är privatägt och är ett universitet samt forskningsinstitut som ligger i Cambridge i Massachusetts i USA. MIT, som universitetet brukar förkortas, grundades år 1861 men det var inte förrän år 1865 som de första eleverna kunde börja på skolan. Detta på grund av det mellankommande inbördeskriget i USA. MIT är idag en högt kvalificerad skola med inriktning bland annat inom kemi. Då MIT har ett väldigt stort forskningsinstitut är det många elever som väljer att studera kemi just här. MIT anses idag vara ett av världens mest anrika och prestigefyllda universitet.
 2. University of California
  I Kalifornien finns två universitetssystem där University of California är det ena. UC, som det brukar förkortas, drivs av delstaten Kalifornien och är det universitet som har fostrat flest nobelpristagare i världen. Campus UC Berkeley är rankat som världens bästa universitet vilket gör det relativt svårt att komma in på universitetet. Ett väldigt prestigefyllt universitet att studera kemi på vilket innebär en ljus framtid.
 3. Berkeley (UCB)
  Det här universitetet etablerades år 1868 och är det äldsta av University of Californias tio största campus. Berkeley anses vara själva flaggskeppsinstitutionen inom University of California-systemet. Berkeley är ett universitet med mycket hög forskningsaktivitet och hade under 2009 652 400 000 dollar i forsknings – och utvecklingsutgifter.

  Robert Oppenheimer, Berkeleyfysikern, var den vetenskapliga ledaren för Manhattanprojektet som utvecklade den allra första atombomben i världen. Ett historiskt värdefullt universitet att studera kemi på med andra ord.

 4. University of Cambridge
  Det här engelska universitetet som ligger beläget i staden Cambridge grundades år 1284. Det här universitetet anses idag vara ett av de mest framstående lärosäten i världen och i en världsranking år 2010 hamnade Cambridge på inte mindre än en 1:a plats. Flera av de forskare som tagit emot nobelpriset har själva varit studenter vid detta universitet som unga.
  Vill man studera kemi på toppklass universitet med goda chanser till en framgångsrik är University of Cambridge ett utmärkt val. Med detta universitet på ditt CV blir karriären genast lite enklare då universitetet uppenbarligen har ett rykte om sig av att frambringa ambitiösa studenter.
 5. Harvard University
  Alla har väl någon gång hört talats om Harvard University. Ett välkänt amerikanskt universitet med mycket gott rykte om sig. Harvard University är ett privatägt forskningsuniversitet beläget i Cambridge, Massachusetts i USA och dessutom medlem i Ivy League. Idag är det ett av världens mest prestigefyllda universitet. Harvard grundades år 1636 och är därmed den äldsta institutionen för högre utbildning i USA. Många studerar bland annat kemi här och skapar sig senare goda karriärer inom det. Vill man alltså glänsa lite extra på marknaden inom kemi bör man söka sig till Harvard University, ett universitet med klass, prestige och mycket intressant historia att ta del av.