Vad behövs för rengöring av spabad?

Oavsett om det gäller den vardagliga skötseln eller en större rengöring så behöver det inte vara särskilt svårt. Dessutom kan det vara lite roligt att prova på något du kanske aldrig har gjort förut.

Den vardagliga skötseln

Till vardags behöver du inte göra så mycket med ditt spabad. Cirka en gång i veckan kan du testa vattenkvaliteten med hjälp av en teststicka. Teststickans resultat kommer att visa dig om du behöver tillsätta klor eller någon annan kemikalie i ditt vatten.

Det finns alltså en del kemikalier du behöver ha hemma. Du kan enkelt handla detta online. Och är du nybliven ägare av ett spabad så kan du börja med att köpa ett start-set för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig.

Dags för storrengöring

Någon gång ibland – ungefär en gång per år, bör du göra en grundlig rengöring av ditt spabad. Det finns speciella rengöringsmedel som du använder för att rengöra spabadets rörsystem. Detta är viktigt att göra då och då för att minimera risken för tillväxt av skadliga bakterier i badvattnet.

Efter användning av sådana kemikalier ska du tömma ur vattnet ur spabadet. Passa på att torka ur spabadets insida och tvätta ur spabadets filter när du ändå har spabadet tömt på vatten.